Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

tisdag 16 augusti 2011

Back to work

Ja, så var semestern slut. Som vanligt gick tiden alldeles för fort och som vanligt var det massvis av saker som jag planerat att göra, som inte blev gjort. Känner du igen dig?
Och så tillbaka till jobbet, efter några timmar känns det som om jag aldrig varit ledig. Tur att jag har kvar några vackra buketter efter festen förra lördagen. När jag kommer hem kan jag njuta av hur vackra de är och lägga arbetet åt sidan till nästa dag.
Nu tror du kanske att jag inte trivs på mitt arbete, men det är helt fel. Men att arbeta åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, år efter år, tycker jag är för mycket. Jag vill att man inför sextimmarsarbetsdag så att alla kan få vara lediga lite mer, ha tid för livet vid sidan om jobbet och förhoppningsvis hitta harmoni och komma i balans.
Well, so the summer vacation is over. As usually the time flew away and as usually I did not do all the things I planned to do. Do you recognize this?
And then back to work, after a few hours it feels like I never have had any vacation. Luckily enough I still have some lovely flowers I got at my garden party last week. When I get home I can enjoy how beautiful they look and forget work until next day.
Maybe you think that I do not like my work, but that is not so. But I do not think that anyone should work eight hours, five days a week, year after year. I think six hours a day is enough to work, it would let people to feel free, have time for "real" life and maybe to find harmony and get peace.

1 kommentar:

Liane sa...

Vardan är återigång, som vanligt går semestern alldeles för fort, jag håller med dig 6 timmars arbetsdag vore något, jag är där nästan efter år av slit med 100 % i vården är jag nu nere på 80%, med lönetillägg, osv så blir det som en heltidslön, det är så skönt det borde alla få