Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 13 oktober 2013

Green tomato tarte

Vad gör man med en massa gröna tomater? Jag fick plocka in mina tomater som inte hunnit mogna men jag ville inte sylta in dem. I stället tänkte jag experimentera med en paj. Den blev väldigt god - men bara om man gillar vinägersmak. Här kommer receptet:
 
Poppins paj med gröna tomater
 
En sats pajdeg
 
Gröna tomater
2 milda chilipeppar
1 gul lök
4-6 msk muscovadosocker (eller farinsocker)
1/2 dl balsamvinäger
salt, peppar
3 ägg
2,5 dl crème fraiche
3 dl stark riven ost
1 grön paprika
 
Gör pajdegen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
Ta ut den och klä en pajform.
Förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
 
Skiva löken och bryn den mjuk på låg värme.
Hacka chilin och lägg i.
Skiva tomaterna och lägg i pannan.
När allt mjuknat, höj värmen och "karamellisera" genom att lägga i sockret.
Häll över vinägern och låt allt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
Salta och peppra.
 
Rör ihop ägg och crème fraiche.
Blanda ner riven ost.
Salta och peppra försiktigt.
Lägg tomatröran i pajskalet, ta inte med all vätska om det finns mycket av det i pannan.
Häll över äggstanningen.
Dekorera med grön paprika.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. 
What can you do with green tomatoes? I had to pick all my tomatoes and a lot of them were still green. I did not want to pickle them so I decided to try to make a tart. It turned out very nice - if you like the taste of vinegar. Here is my recipe:
 
Poppins' green tomato tart
 
1 batch of tart paste
 
Green tomatoes
2 chili peppars (not too hot)
1 onion
4-6 tablespoon of brown suger
1/2 decilitre of vinegar Balsamico
salt, pepper
3 eggs
2,5 decilitres of sour cream
3 deciltres of strong grated cheese
1 green pepper
 
Make the paste and let it rest in the fridge for about 30 minutes.
Dress a tin and bake it in the oven for 10 minutes in 200 Celsius.
 
Cut the onion in thin slices and fry them soft on low heat.
Chop the chilis and put them in the pan.
Cut the tomatoes in slices and put them also in the pan.
When everything is soft, increase the heat and put in the sugar.
Pour in the vinegar and let it simmer for 10 minutes on low heat.
Finally season.
 
Mix eggs and sour cream.
Stir down the cheese.
Season carefully.
Pour the tomatoes into the paste, do not use all the liquid it it is still a lot of it in the pan.
Pour the eggs and cheese on the top.
Decorate with green peppar.
Bake in the oven for about 30 minutes in 200 Celsius.

1 kommentar:

NinaH sa...

Låter jättegott! Det receptet "lånar" jag!!;-)