Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

söndag 6 augusti 2017

England 2017: King's Lynn

Vårt första stopp i England var den lilla staden King's Lynn i Norfolk. Vi bodde fyra nätter på hotell Bank House som syns på fotot här ovan. I stort sett regnade och blåste det under hela vår vistelse men det hindrade oss inte från att göra flera utflykter i omgivningarna. King's Lynn har omkring 45 000 invånare och floden Great Ouse rinner igenom staden och mynnar ut i the Wash som är en vik mellan Norfolk och Lincolnshire. 

George Vancouver är stadens mest kända person och står staty framför Tullhuset som anses vara ett av de vackraste 1600-talsbyggnaderna i England, ritat av Henry Bell.
George Vancouver utforskade Nordamerikas kust och har gett namn åt staden Vancouver.
 
Idag är kanske King's Lynn mest känd för en fiktiv arkeolog vid namn Ruth Galloway. Hon är huvudperson i deckarberättelserna skrivna av Elly Griffiths. Vi passade på att besöka Lynn Museum för att se det förhistoriska hägnet som beskrivs i böckerna för det finns faktiskt i verkligheten.
 
 

King's Lynn Minster (ovan) och stadshus (nedan) 

1 kommentar:

Tingeltangel sa...

Hej, Hoppas allt är bra med Dig. Vad roligt att se bilder från King´s Lynn. Jag är förtjust i Ruth Galloway och böckerna om henne så när jag såg Din rubrik tänkte jag direkt på saltängarna. Det ser mycket engelskt ut tycker jag. Kram, Jenny