Välkommen - Welcome

Känn dig varmt välkommen hit. Om du vill får du gärna lämna en kommentar. Jag hoppas att du kommer att trivas här.
Om du vill använda någon av mina bilder, var vänlig kontakta mig.

You are very welcome to my blog. Feel free to leave a comment. I hope you will enjoy your visit.
If you want to use any of my photos, please contact me.

Media

Här på Poppins' Garden Media arbetar jag professionellt med sådant som intresserar mig: fotografering, konst, böcker och artiklar inom olika områden.
Jag äger rättigheten till alla mina bilder. Om du är intresserad av dem, är du välkommen att kontakta mig på poppinsgarden@gmail.com

Att teckna
Teckning har alltid varit ett av mina stora intressen. Att sitta djupt koncentrerad över ett ark papper och se hur en bild sakta växer fram, det är stunder när jag verkligen är lycklig. Allt annat runt om är glömt - inga tankar på arbetet eller på världen utanför, ingen odiskad disk eller andra dåliga samveten existerar. Det händer att jag glömmer att äta.
Jag är fascinerad över ljus och mörker, kontrasten mellan skuggorna och hur ljuset faller. Helst arbetar jag med blyertspennor. Ju mjukare stift desto mer svärta blir det i bilden. Gång på gång går jag tillbaka och bättrar på det svarta tills det blir som jag vill ha det. En teckning kan ta 40 timmar att göra.
Men jag arbetar också med färgpennor. Då vill jag gärna ha en annan effekt - det är färgerna som blir spännande och som får dominera. Hur passar de ihop? Även här blir det lager på lager, färgerna ska gå in i varandra men jag vill gärna att varje pennstreck syns.
Jag har också pastellpennor. De är svårare att arbeta med - hårdare än pastellkritor. Färgpigmentet vill inte riktigt fastna på pappret men effekten blir mjuk och vacker. Tekniken passar bra till motiv från naturen när man vill få fram de mjuka övergångarna mellan färger och form.

Att fotografera
Mina fotografier är oftast ögonblick ur vardagen. Om man tar sig tid och ser sig omkring med nya ögon, hittar man motiv nästan överallt. Färger eller former som fångar blicken - ett klick med kameran och jag har frusit ett ögonblick till evighet.
Ibland trött på elände kan det vara upplyftande att koncentrera sig på det vackra i livet. Det ger styrka till att möta världen utanför.
En stens form och yta kan fascinera mig. Likaså en blommas färgnyans eller textur. Hur ljuset faller i vattnet eller hur man kan forma ett hårt material som granit. Ett äpples enkla form elller silvrets blänkande yta. Överallt finns det material och motiv som engagerar och hänför.
Många motiv hittar jag i mitt eget hem eller i min trädgård. Men jag fångar också bilder på promenader eller resor. Allt som väcker mitt intresse försöker jag också bevara i mitt minne genom kameran.
Rosodlare som jag är, har förstås rosorna en särskild plats i mitt hjärta. Under rosornas blomningstid slutar jag aldrig att njuta av deras skönhet och underbara dofter. Bakom deras skönhet finns massvis av kraft och styrka - en gammeldagsros är härdad och en riktig överlevare. Precis som vi människor.
Det jag visar här är bara exempel på mina foton. Jag tror att du kan finna flera som intresserar dig om du söker något speciellt. Tveka inte att kontakta mig om du vill veta mer.